HOTEL
DE WALVISVAARDER
Terschelling



Cranberry rabarber recept

  • buitenkant-hotel
  • hotelkamer-dt2
  • bruidssuite-terschelling
  • bar
  • hotelkamer-bdt
  • U bent van harte welkom!
  • Wegdromen op Terschelling
  • Of als u iets romantisch te vieren hebt!
  • Of misschien wel gewoon wat te genieten!
  • Uitgebreide keus aan prachtige hotelkamers
HOTEL
DE WALVISVAARDER
Terschelling
Boeken en beschikbaarheid

Cranberry rabarber recept

 

Wat hoort er meer bij Terschelling dan de cranberry? In het najaar staan de duinvalleien helemaal vol met de 'veenbesjes' die volgens de overleveringen ooit eens in een vat aangespoeld zijn en door een teleurgestelde jutter in de duinen werden achtergelaten. Het cranberryseizoen is ongeveer aan zijn eind nu. Er zijn weer ladingen van de zure besjes geplukt, maar wat doe je ermee?

Cranberry rabarber maken natuurlijk!

 

Ingrediënten

 

Ik ben wat grotere hoeveelheden gewend, maar dit zal ongeveer zijn wat u ervoor nodig heeft:

  • 1 kg rabarber
  • 150 gr. suiker
  • 300 ml. water
  • 100 gr. sultana rozijnen
  • Borrelglaasje brandewijn
  • 300 gr. cranberrycompote

Voor de rabarber kunt u verse rabarber nemen, die schillen en in stukjes van 3 cm snijden. Eventueel kunt u ook ingevroren rabarber gebruiken, dat is altijd voorradig.

De cranberrycompote kunt u ook inruilen voor verse cranberries (als u toevallig net op het eiland bent geweest) alleen moet u deze dan wel even goed wassen en al tijdens het opwarmen van de rabarber toevoegen en naar smaak wat extra suiker erbij doen.

 

Bereiding :
De rabarber met het water en de suiker opwarmen tot het kookt. Ondertussen af en toe de grotere stukken rabarber stukslaan. Wanneer de rabarber kookt van het vuur afnemen. Voeg meteen de rozijnen, brandewijn en compote toe en laat het geheel afkoelen.
Zo simpel is het!

Nog een extra tip: mocht er nog wat cranberry compote over zijn dan kunt u met een beetje water en wat port er een heerlijk sausje van maken!


Nieuwsbrieven!

Nieuws uit 2017

Met o.a. winnaar enquête, aanbieding en 2016 in vogelvlucht!

Nieuws uit 2016

Met o.a. Western Weekend, Fjoertoer en mooie aanbiedingen!

Nieuws uit 2015

Aanbiedingen, nieuws en meer!

Nieuws uit 2014

Met o.a. winnaar enquête, kerstaanbieding en elektrische auto's!

Nieuws uit 2013

Met o.a. Walvisvaarder is GOUD waard, heftige storm en winnaar enquête!

Nieuws uit 2012

Met o.a. Trouwen op het strand, Wat er nieuw is, winnaar prijsvraag en heerlijke bakjes koffie!

Nieuws uit 2011

Met o.a. 40 jaar Hotel de Walvisvaarder op Terschelling, social media, en de reunie 

Nieuws uit 2010

Met o.a. Jannie, dames van de schoonheidssalon, huisdieren mee naar Terschelling, S.C. Heerenveen in het hotel

Nieuws uit 2009

Met o.a. Herten op Terschelling, schaatsen, nieuwe keuken en Op Pad met Peter

Nieuws uit 2007

Met deze keer: bananen op het strand! John de Wolf, extreem hoogwater, winnaar fotowedstrijd en tuinsuites

Nieuws uit 2006

Met o.a. aangespoelde schoenen, recept voor cocktails, huishouding van het hotel, een boekje van Roel en nog meer schoenen!

Nieuws uit 2005

Met o.a  walvissen gered, foto's van de winter, kopervissers, foto's van oerol, originele Terschellinger Plotsys, schipbreuk, Terschelling per jetskit en cranberry-kwarktaart!

Nieuws uit 2004

Met o.a. Hout op het strand, brand op de bosplaat en het enige echte cranberry rabarberrecept!

HOTEL
DE WALVISVAARDER
Terschelling

Lies 23
8895KP Terschelling Lies
Tel: 0562449000

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of stuur een mail via onze website!

Annuleringsvoorwaarden
Huisdieren

Hotelkamers

Hotelkamers

 

Familiekamers

 

Superdeluxe kamers

 

Of iets heel anders! 

 

Arrangementen

Verwenarrangementen

Wellnessarrangementen voor de pure ontspanning

 

Week en midweekarrangementen

Al jarenlang een hit! Inclusief avondeten en fietsen!

 

Kerstarrangementen 

Knusser dan bij de Walvisvaarder is er niet!